sluiten

Neem contact op

adres

Index Hospitality Systems
Parklaan 13
5061 JV Oisterwijk - NL

Contact

Tel: +31 (0)73 - 6579051
Fax: +31 (0)73 - 6562260
E-mail: info@indexsystems.nl

helpdesk

Tel: +31 (0)73 - 6579051
E-mail: support@indexsystems.nl

24/7 noodgeval

Heeft u buiten kantooruren een urgent probleem?

Bel: +31 (0)6 211 480 33

Nieuws

Deel deze pagina

Index Hospitality Systems zet handtekening onder intentieverklaring 'Het betrouwbare afrekensysteem'

Samen met een groot aantal producenten en leveranciers van afrekensystemen in Nederland tekende Index Hospitality Systems deze week de intentieverklaring ‘Het betrouwbare afrekensysteem’. Ook de Belastingdienst ondertekende de intentieverklaring.

De partijen zetten zich samen in om te komen tot een keurmerk voor afrekensystemen. Voor veel ondernemers is het afrekensysteem de basis van de financiële verantwoording richting onder andere de belastingdienst. Door het keurmerk kunnen ondernemers erop vertrouwen dat de techniek misbruik van de kassasystemen onmogelijk maakt en dat de administratie voldoet aan de eisen van de Belastingdienst. 

Er is een werkgroep opgericht waarvan diverse partijen, waaronder Index  en de Belastingdienst, deel uit maken. Deze werkgroep gaat de normen waaraan het keurmerk moet voldoen verder uitwerken. Systemen die aan de norm kunnen voldoen, krijgen een keurmerk. Het streven is dat er op 1 september 2011 een organisatie is die het keurmerk beheert en controleert.

Directeur Arthur Leliveld: “Het ontbrak aan horizontaal toezicht binnen de branche. Daarom liet Index Hospitality Systems als eerste bedrijf zelf een EDP audit uitvoeren op het kassasysteem Aloha. Ik ben erg blij met de ontwikkeling van dit landelijke keurmerk. Het betekent dat de branche verder professionaliseert en daar werkt Index graag aan mee.”

Voor meer informatie kunt u terecht op www.keurmerkafrekensystemen.nl. Wilt u meer weten over de systemen van Index, neem dan contact op met een van ons consultants.